Perjantai

 MerikaapelihalliParviValssaamoPannuhalliTurbiinisali
10-11          
11-12          
12-13          
13-14          
14-15 Conin ovet aukeavat

Conin ovet aukeavat

Nobody 1h

Conin ovet aukeavat virallisesti, tervetuloa tutustumaan vaikka myyntipöytiin ohjelmien alkua odotellessa!

  Tom Ölander In Memoriam

Tom Ölander In Memoriam

André Ölander 1h

Tom Ölander oli Suomen Mr. Fandom, joka loi suurelta osalta suomalaisen fandomin, niin kuin me sen tunnemme, oli ahkera kansainvälisten suhteiden ylläpitäjä ja Finnconin luoja

  Fysiikka sanoo PUM!

Fysiikka sanoo PUM!

tutkija, fyysikko Ilkka Hendolin 1h

Räjähtävä alku conille! Demonstraatioiden erikoismies Ilkka Hendolin näyttää (ja kertoo) miksi Fysiikka sanoo PUM! Laita vaihde vapaalle, sormet korviin ja anna paineaallon hulmuta hiuksissasi - Fysiikka sanoo PUM!, Turbiinisali perjantaina klo 14.30. Kesto n. 45 min. Lisää Ilkan edesottamuksia: http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/ylex-tanaan/absoluuttinen-totuus

15-16   STK:n kirjoittajatapaaminen

STK:n kirjoittajatapaaminen

Pasi Karppanen, Saara Henriksson 3h

Ohjelmaa kirjoittamisesta kiinnostuneille. Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa jaetaan mm. Nova-kirjoituskilpailun palkinnot.

Fanfiction?

Fanfiction?

Hanne Martelius 1h

Vakava harrastus vai puhdasta hauskanpitoa?

Science In Science Fiction (ENG)

Science In Science Fiction (ENG)

Tommy Persson (chair), Alastair Reynolds, Johan Jönsson, J. Pekka Mäkelä, Toni Jerrman 1h

How much is enough science in science fiction? And how much is TOO much?

 
16-17   Adam Roberts Interview (ENG)

Adam Roberts Interview (ENG)

Adam Roberts, Aleksi Kuutio 1h

Cosplaypuku - mitä se on syönyt

Cosplaypuku - mitä se on syönyt

Aurora Raiskinen-Kujanen 1h

Luennolla käsitellään cosplay-puvun rakentamista lähtien vaatteiden pohjaratkaisuista ja perehdytään erityisesti ikuisesti harmaita hiuksia tuottavien kankaiden ja materiaalin valintaan, käsittelyyn sekä kankaiden värjäykseen. Näiden lisäksi käydään kaavoituksen saloja pikaisesti läpi. Proppeja, kenkiä tai peruukkeja ei tällä kertaa käsitellä.

SF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 1

SF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 1

Jukka Halme, Anne Leinonen, kustantajien edustajat 1h

Tulevia lukukokemuksia ja ostoksia.

17-18 On Writing (ENG)

On Writing (ENG)

Jukka Halme (chair), George RR Martin, Alastair Reynolds, Adam Roberts 1h

Guest of Honours are being interviewed on writing. This is serious entertainment!

Sarjakuvan hullu vuosi 1974

Sarjakuvan hullu vuosi 1974

Tapio Ranta-aho, Vesa Sisättö 1h

Jatkoa viimevuotiselle. Nyt suurennuslasin alla muiden muassa Teräsnyrkki ja Bob Morane, unohtamatta aina ajankohtaista Jet-Ace Logania. Nyt 100% enemmän Vesa Sisättöä!

Mangan värit

Mangan värit

Reima Mäkinen 1h

Värejä ei välttämättä tarvita sarjakuvakerronnassa, mutta 2000-luvulla on alettu tehdä yhä enemmän värillistä mangaa.Sarjakuvantekijä ja Mangan värit -kirjan kirjoittaja Reima Mäkinen esittelee japanilaisia värisarjojen tekijöitä, heidän tekniikoitaan sekä värimangaa sisältäviä julkaisuja.

 
18-19 Avajaiset, George R.R. Martin's GoH Speech

Avajaiset, George R.R. Martin's GoH Speech

Tohtorit, Yllätysvieraat 1h

Avaamma tapahtuman, tervetuloa!

  Spekulatiivinen seksuaalisuus (K-15)

Spekulatiivinen seksuaalisuus (K-15)

Yuri Hyökinpuro, Jenny Kangasvuo, Vesa Lehtinen 1h

Sekä science fiction että fantasia ovat tutkailleet sukupuolisuutta ja seksuaalisuutta monin eri keinoin. Millaista on erilainen seksuaalisuus, niin fantasiamaailmassa kuin tässä meidän omassamme?

Vanhempien avajaiset - jos lapsesi on Animeconissa, tule tänne!

Vanhempien avajaiset - jos lapsesi on Animeconissa, tule tänne!

Karo Leikomaa, Iivari Koutonen 1h

Haluatko tietää minne oikein olet lapsesi ja hänen kymmenen kaveriaan raijannut? Vanhempien avajaisissa järjestäjät kertovat tapahtumasta ja harrastuksesta.

Läpäisevät leikit ja penetroivat pelit

Läpäisevät leikit ja penetroivat pelit

Tanja Sihvonen (pj), Anne Leinonen, Markus Montola, Jaakko Stenros 1h

Monenlaisissa peleissä voi olla pervasiivisia, kaikkialle läpitunkevia ja arkipäivään salavihkaa soluttautuvia piirteitä.

19-20          
 KäämiWatti
10-11    
11-12    
12-13 Kirjahyllytyöpaja

Kirjahyllytyöpaja

Tuomas Colliander 3h

DIY kirjahylly. Onko asunnossasi paikka johon Lundia ei sovi? Tule mukaan kuuntelemaan ja kokeilemaan kuinka rakentaa itsellesi unelmiesi kirjahylly. HUOM! Conin ovet ovat vielä virallisesti kiinni, voit tulla suoraan Käämiin työpajaa varten (D-portaikon kellari).

 
13-14  
14-15 Filk-työpaja

Filk-työpaja

Karo Leikomaa, Johanna Vainikainen-Uusitalo 2h

Oletko kiinnostunut kirjoittamaan uusia sanoja tuttuihin säveliin sci-fi, fantasia tai vaikkapa anime-teemalla? Onko sinulla hyvä idea, mutta et pääse alkua pidemmälle? Haluaisitko, että joku lukisi kirjoittamasi sanoitukset ja ehdottaisi korjauksia? Nyt tähän on mahdollisuus!

Filk-tohtorit Johanna Vainikainen-Uusitalo (mm. Naukuhuulet) ja Karo Leikomaa (FilkkiFriikit) neuvovat aloittelevia ja edistyneempiäkin kirjoittajia sanoituksien teossa, lukevat läpi valmiita sanoituksia ja vaikka laulavat valmiit kappaleet niin, että Kaapelitehdas raikaa!

Tuo oma filk-raakileesi mukanasi työpajaan, viimeistellään se yhdessä! FilkkiFriikit esittävät parhaan paikanpäällä loppuunhiotun filkin Kaapelin iltabileissä lauantaina!

Mikä ihmeen filk? Filk tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tuttuihin melodioihin tehdään uudet, yleensä scifi- tai fantasia-aiheiset sanat, mutta sanat voivat toki liittyä aiheeltaan myös animeen tai mangaan! Nykyisin ulkomailla myös omiin säveliin tehdyt laulut lasketaan filkiksi, mutta Suomessa tämä ei ole yleistä.

Usein filk-harrastajat esittävät laulujaan fandomin tapaamisissa (coneissa, yhteistyökokouksissa, vuosijuhlissa, jne.) ja sanovat laulavansa mielummin kuin hyvin. Tärkeintä on laulaa ja viihtyä yhdessä! Tämä on mm. Tampereen Smial Morelin lauluryhmän FilkkiFriikkien kantava ajatus!

15-16  
16-17 Miitti: Seymourin ja Yunan häät

Miitti: Seymourin ja Yunan häät

Hääpari, pappi, vieraat 1h

Vihkiminen sisällä, juhlinta jatkuu ulkona!

Tulevaisuuden työ -workshop

Tulevaisuuden työ -workshop

Johanna Ollila 2h

Tulevaisuuden työ? Miten siihen vaikuttaa ilmastonmuutos? Arvomyllerrys? Kenties rahamarkkinoiden rajut muutokset tai vaikkapa kaikenlaiset pandemiat? Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkija Johanna Ollila alustaa, kuinka tieteellisesti rakennetaan tulevaisuuden skenaarioita ja vetää workshopin aiheesta tulevaisuuden työ.

17-18 Miitti, Cosplay Journey

Miitti, Cosplay Journey

Nobody 1h

Cosplay Journey kokoontuu sopimaan asioita tulevaan matkaan. Miitissä keskustellaan raha-asioista, kulkuneuvoista ja coneista. Tule sinäkin katsomaan ja kuuntelemaan "Cosplay Journeysta" ja miten matkanteko etenee pikkuhiljaa.

18-19 Cosplay LAN

Cosplay LAN

Nobody 1h

Live action Nortikka, cosplay-ryhmän harjoitukset.

 
19-20    

Ohjelmassa olevat kaffeeklatchit, jotkut miitit yms jotka eivät ole edellämainituissa saleissa, löytyvät alhaalla olevasta tarkemmasta listasta.
Conin ovet ovat sekä myyntipöytäalue ovat avoinna klo 14-20.
Taidekuja (Parvella) on avoinna klo 15.00-19.30.
Tutkijatapaaminenjatkuu.
Epäviralliset aloittelukekkerit ravintola Meritähdessä Ruoholahden metroaseman vieressä.

Lauantai

 MerikaapelihalliParviValssaamoPannuhalliTurbiinisali
10-11       Elämää suurempi anime

Elämää suurempi anime

Janne Haimilahti 1h

Monet ovat varmaan joskus miettineet "kunpa eläisin animemaailmassa." Mutta mikä tekeekään animesta niin paljon oikeaa elämää paremman? Pohdintaa, absurdeja teorioita, kieli poskella analysointia ja ehkä jonkun verran faktaakin avaamaan tätä ongelmaa. Desuconissa suurta suosiota kerännyt luento saa nyt uusintansa.

Moe Melodies - animemusiikkiluento

Moe Melodies - animemusiikkiluento

Katri Antikainen 2h

Musiikki on olennainen osa liikkuvan kuvan elävöittämistä, ja tämä pätee myös animessa. Tarkastelun kohteina mm. eri tyylilajit J-popista jazziin, alku- ja lopputunnarin suhde sekä sarja, joka saa Tšaikovskin pyörimään haudassaan.

11-12 Cosplay - yksilökisa

Cosplay - yksilökisa

Nobody 2h

Cosplay-pukukilpailussa etsitään tuomariston ja yleisöjuryn voimin komeimmat anime-, manga-, ja peliaiheiset asut. Tällä kertaa yleisöllä on mahdollisuus ihailla kisaajia catwalkilla.

  Atorox-palkintojen jako

Atorox-palkintojen jako

Pasi Karppanen, Saara Henriksson 2h

Turun Science Fiction seura ry. jakaa Atorox-palkinnon. Kelle robottipää päätyy tänä vuonna? Tule seuraamaan Suomen vanhimman fantasia- ja SF-kirjoituskilpailun palkintojenjakoa.

The New Breed - modern vampire mythos (ENG)

The New Breed - modern vampire mythos (ENG)

Tanja Sihvonen (chair), George R R Martin, Tarja Rainio, Päivi Väätänen, Marianna Leikomaa 1h

Ever since Anne Rice introduced vampire Lestat to the unsuspecting audience, the children of the night have transformed from blood-thirsty Balkan nobility into something a bit more… sexier and about as blood-thirsty.

12-13   Aleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 1

Aleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 1

Aleksi Kuutio, Olli Sinerma, Sonja Kangas, Frans Mäyrä, Jyrki J.J. Kasvi 1h

Osa 1. Tulevaisuuden pelaaminen. Miten videopelaaminen muuttuu tulevaisuudessa? Milloin Ruohonleikkaajan ja Matrixin virtuaalimaailmat ovat totta? Milloin käsien avulla pelaaminen menee pois muodista ja toisen maailmansodan ammuskelupeleistä vaahtoaville nauretaan? Millaista on pelaaminen viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästä. Paneeli visioi.

Anime ennen animea

Anime ennen animea

Jari Lehtinen 1h

Tietämyksemme animen alusta on kokenut mullistuksen 2000-luvulla. Vanhoja filmejä on tarmokkaasti kaivettu esiin ja on tehty merkillisiä löytöjä. Ensimmäisten yritysten ja 1930-luvun propagandafilmien seasta erottuu kuitenkin muutama todellinen animaation taituri. Yasuji Murata, Kenzo Masaoka ja Noburo Ofuji ovat pioneereja, joille se mitä myöhemmin aloimme kutsua animeksi, on velkaa kaiken.

13-14 CANDY LOVE

CANDY LOVE

CANDY LOVE 1h

Musiikkiesitys

  Kirjavinkkauspaneelin paluu

Kirjavinkkauspaneelin paluu

Ella Peltonen, Sini Neuvonen, Reetta Saine, Vesa Sisättö 1h

Mitä VIELÄ Harry Potterin jälkeen? Tädit auttavat.

Aleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 2 (K-15)

Aleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 2 (K-15)

Aleksi Kuutio, Tanja Sihvonen, Jussi Ahlroth, Jouni Utriainen 1h

Osa 2. Saako örkki ja alien olla sillai? Miksi seksi on peleissä yhä tabu? Minkälaista seksiä tai seksuaalisuutta niissä saa esittää ja missä kulkee raja?

Suomalaisen animefandomin historia

Suomalaisen animefandomin historia

Jussi Nikander 1h

Anime nousi Suomessa maihin jo vuosikymmeniä sitten, ja järjestäytynyt fandomkin on ollut olemassa jo reippaasti toistakymmentä vuotta. Tämä luento on lyhyt katsaus siihen, miten vaatimattomasta - ja karvaisesta - alusta on tultu tuhansien fanien karnevaaleihin.

14-15 George R.R. Martin’s Guest of Honour Interview (ENG)

George R.R. Martin’s Guest of Honour Interview (ENG)

George RR Martin, Sini Neuvonen 2h

GoH interview, from 14.00 to 15.30.

  Transhumanistinen puheenvuoro

Transhumanistinen puheenvuoro

Kaj Sotala 1h

Clarke ennusti satelliitit, Star Trek kännykät. Nyt tieteiskirjallisuuteen on alkanut ilmestyä tekoälyjä, mielen siirtämistä tietokoneelle ja ihmisen varjoonsa jättäviä superälykkyyksiä. Toistaako historia itseään, kertooko tieteiskirjallisuus biologisen ihmisen lopun olevan lähellä? Katsaus uploadien ja tekoälyjen teknillisiin mahdollisuuksiin sekä yhteiskunnallisiin seurauksiin, jos ne toteutuisivat.

Comiket-luento

Comiket-luento

Kalle Karinen 1h

Kahdesti vuodessa Tokiossa järjestettävä doujin-mangan myyntimessu, Comic Market - lyhyemmin Comiket - on maailman suurin "otaku" tapahtuma. Tämä luento valottaa tapahtumaa länkkärikävijän näkökulmasta. Lisäksi esitellään kaksi muuta japanilaiseen pop-kulttuuriin keskittyvää tapahtumaa: Pariisin Japan Expo ja Frankfurtin Nippon Connection.

Mustanaamio kyberavaruudessa

Mustanaamio kyberavaruudessa

Toni Jerrman 1h

Tämä mies tietää, mitä Vaeltava Aave oikein tekee maailmanverkossa!

15-16 Furi-tyopaja

Furi-tyopaja

Jrock Suomi 2h

Oletko keikalla ollessasi ihmetellyt, mitä ihmettä vierustoverisi tekee kun kädet pyörivät tuhatta ja sataa eri suuntiin tai miksi välillä tuntuu, että lavalla on kesken aerobic-tunti normikeikan sijasta? Nyt sinullakin on mahdollisuus oppia salaperäisten furien taiat Suomen ensimmäisessä furityöpajassa! JrockSuomen järjestämässä työpajassa opit furien perusteet ja saat esimakua siitä, mitä ne parhaimmillaan tai pahimmillaan voivat olla. Mukaan et tarvitse kuin avoimen mielen!

Alastair Reynolds Speaks and Reads (ENG)

Alastair Reynolds Speaks and Reads (ENG)

Alastair Reynolds 1h

Japanilainen perhe animen silmin

Japanilainen perhe animen silmin

Ari-Matti Saren 1h

Syystä tai toisesta "tavalliset" perheet ovat animessa suorastaan harvinaisia: Jos päähenkilö ei ole orpo, niin vähintään hänen vanhempansa ovat tutkimusmatkalla jossain eksoottisessa maassa tai toinen vanhemmista on parannuksen tehnyt demoni tai avaruusolento. Miksi näin? Onko animesta edes opittavissa mitään tavallisista japanilaisista perheistä ja perhearvoista ja jos on niin mitä? (Tyhjentäviä vastauksia edellä esitettyihin kysmyksiin ei luvata.)

Suomalainen nuortenspefi tässä ja nyt

Suomalainen nuortenspefi tässä ja nyt

Iivari Koutonen 1h

Suomalaisella nuortenspefillä menee tällä hetkellä hyvin, vai meneekö? Minkälaista nuortenscifiä ja -fantasiaa kotimaassa tällä hetkellä julkaistaan ja ketkä sitä tekevät? Mitä ei (vielä) ole julkaistu/tehty? Katsauksen tämänhetkiseen tarjontaan tarjoaa nuortenfantasian aikuinen harrastaja.

16-17 Tuhoa Turha Tuote

Tuhoa Turha Tuote

Eemeli Aro, Kummisetä 1h

Alkaa klo 15.30. Vähän toisenlainen huutokauppa. Huuda tuote ja pelasta se, tai maksa siitä ilosta että se pannaan tuhannen päreiksi.

Excelillä ekselentiksi

Excelillä ekselentiksi

Ella Peltonen (pj), J. Pekka Mäkelä, Jukka M. Heikkilä 1h

Kirjailijat, jotka suunnittelevat kaiken valmiiksi etukäteen. Sekö on heidän salaisuutensa?

Bimbopaneeli - it's OK to be gay (K-15)

Bimbopaneeli - it's OK to be gay (K-15)

Mari-Pilvi Junikka (pj), Aurora Raiskinen-Kujanen, Pauliina Putkonen, Senja Hirsjärvi, Saija Aro 1h

Tuttu juttu. Tädeillä on paljon sanottavaa tärkeistä asioista. Ja tietenkin kuvamateriaalia scifi-sarjakuvien, -tv-sarjojen ja -elokuvien maailmasta.

Hugo 2009 Discussion (ENG)

Hugo 2009 Discussion (ENG)

Marianna Leikomaa (chair), Ben Roimola, Tommy Persson, Cheryl Morgan, Adam Roberts 1h

The panel of experts say what they think about the current crop of the Hugo Award nominees.

17-18 Iron Ganguro

Iron Ganguro

FinnPARAnoids 1h

Tervetuloa osallistumaan leikkimieliseen ja hauskaan kilpailuun, jossa Iron Chef –ohjelmasta tutulla tyylillä taiotaan kilpailijoista ganguroita. Kisaan voi osallistua 3 hengen joukkueilla, joiden tehtävänä on rajoitetussa ajassa ja valmiiksi annetuilla tarvikkeilla loihtia mahdollisimman näyttävä ganguro. Luvassa on yllätyspalkintoja voittajille ja loistavaa viihdettä myös katsojille. HUOM! Ilmoittautuminen Iron Ganguroon on päättynyt.

  Hullun definitiivinen paneeli

Hullun definitiivinen paneeli

Petri Hiltunen, Vesa Sisättö, Hannu Blommila, Veikko Laeslehto, Kummisetä 1h

Jälleen kerran miehemme maailmankaikkeudessa matkaavan äärimmäisille rajoille: Tämä on matka HULLUUTEEN!

Masamune Shirow - mies ja ideat

Masamune Shirow - mies ja ideat

Janne Kemppi 1h

Katsaus erään nykypolven lahjakkaimman kuvataiteilijan elämään ja työhön. Mies on muutakin kuin söpöjä tyttöjä ja aseita. Tule ja tutustu japanilaisen sarjakuvan merkittävimmän visioijan tieteismaailmoihin ja -visioihin.

Adam Roberts' GoH speech (ENG)

Adam Roberts' GoH speech (ENG)

Adam Roberts 1h

FINFAR Research Seminar's Guest of Honour, Adam Roberts gives a speech. 1,5hours reserved for this program.

18-19     Sinut itsensä kanssa - fanfiction ja moraali

Sinut itsensä kanssa - fanfiction ja moraali

Emma London, Rimay Sua Lay, Hanne Martelius 1h

Kuinka suhtautua tekijänoikeuksiin ja mikä mahtaa olla tarinan sisällöllisen moraalin laita?

Alastair Reynolds - Guest of Honour interview (ENG)

Alastair Reynolds - Guest of Honour interview (ENG)

Alastair Reynolds, Toni Jerrman 1h

 
19-20     Kymmenen vuotta slashia (K-15)

Kymmenen vuotta slashia (K-15)

Emma London, Rimay Sua Lay 1h

Viimeisen kymmenen vuoden aikana slash fanfictionin osana on muuttunut erilaisten isojen fandomien myötä. Nostalginen katsaus muutoksiin.

  Naamiaiset

Naamiaiset

Karo Leikomaa, Tuomarit 1h

Perinteiset FINNCON-NAAMIAISET järjestetään hieman uudistetulla konseptilla. Leikkimieliset naamiaiset aloitetaan lauantaina klo 19.00 Turbiinisalissa, jossa osallistujat esittelevät pukunsa tuomareille ja yleisölle. Salista siirrytään kulkueena tapahtuma-alueen läpi Kaapelin iltabileisiin, jossa puvut esitellään iltabileyleisölle ja voittajat palkitaan. Naamiaisiin saa osallistua kuka tahansa naamiaisasun tyylistä tai laadusta riippumatta. Myös ryhmäpuvut ovat tervetulleita. Puvun teemaa ei ole rajoitettu, mutta kyseessä on leikkimielisen scifistinen/fantastinen kisa, joten teeman toivotaan sivuavan näitä aiheita edes jollain tavalla. Iltabileiden ikärajan vuoksi naamiaisten ikäraja on k-18. Naamiaisiin ilmoittaudutaan ennakkoon Karo Leikomaalle osoitteeseen kleikomaa [at] gmail.com, viimeistään tiistaina 7.7.2009. Ilmoittautuneilta toivotaan seuraavat tiedot: oma nimi, naamiaisasun/hahmon nimi ja mistä hahmo alun perin on, puhelinnumero (mahdollista yhteydenottoa varten) sekä muiden pukuun osallistuvien nimet, mikäli sellaisia on. Naamiaisten tuomaristona toimii tarkoin valittu raati, joka paljastetaan paikan päällä!

 KäämiWatti
10-11 Viuhkatyöpaja

Viuhkatyöpaja

Sari Polvinen 2h

Tule tekemään itsellesi viuhka viilentyäksesi! Paperiviuhkan voi tulla tekemään vain marssimalla sisään, mutta jos haluat kokeilla taitojasi vähän fiinimmän viuhkan tekemisessä, ilmoittaudu info-tiskille (12 paikkaa). Putting fan back to fandom!

Kirjastojen kokoelmapolitiikka

Kirjastojen kokoelmapolitiikka

Sini Neuvonen (pj), Reetta Saine, Pete Juhola, Pasi Karppanen 1h

Tiedetäänko kirjastoissa genreistä, osataanko aineistoa valita ja poistaa? Kirjastotädit puhuvat asiallisia.

11-12 Velhon uskontunnustus

Velhon uskontunnustus

Esko Miettinen (pj), Juha Malmisalo, Johanna Vainikainen-Uusitalo, Pekka Sirkiä 1h

Uskonnollinen fantasia ja tieteiskirjallisuus on selkeä vähemmistö vähemmistökirjallisuuden kentässä. Mutta ilmeneekö se sitten muilla tavoin genrekirjallisuudessa?

12-13 Johnny & Associates -miitti

Johnny & Associates -miitti

Nobody 1h

Johnny & Associates -miitti

Ny finlandssvensk fantasy (SWE)

Ny finlandssvensk fantasy (SWE)

Maria Turtschaninoff, Maria Candia, Hannele Mikaela Taivassalo 1h

Allt om Arra och Emma Gloria. Och mycket annat!

13-14 Miitti: Miyavi Street Team Finland

Miitti: Miyavi Street Team Finland

Miyavi Street Team Finland 1h

Miyavi Street Team Finlandin miitti, kaikki jäsenet ja Miyavi fanit tervetulleita! Tutustutaan uusiin ihmisiin, jutellaan Miyaviin liittyvistä asioista yms. Tervetuloa!

Ursäkta mig, finns det någon finlandssvensk fandom? (SWE)

Ursäkta mig, finns det någon finlandssvensk fandom? (SWE)

FUI och Lindon 1h

Ett tillfälle för alla som vill veta vad Vilgot egentligen menar när han pratar om Föreningen för underliga intressen vid Åbo Akademi. FUI (finlandssvensk sf-förening) och Lindon (finlandssvenska Tolkien-sällskapet).

14-15 Miitti: Sayonara

Miitti: Sayonara

Nobody 1h

Sayonaran foorumi on Suomen suurin animea, mangaa ja japanilaista kulttuuria käsittelevä foorumi.

Läslampan (SWE)

Läslampan (SWE)

Ben Roimola (ordf.), Maria Turtschaninoff, Johan Jönsson, Linnéa Anglemark 1h

Vad skall man prata om på sf-kongresser? Om böcker, naturligtvis!

15-16 Miitti: Hopeanuoli - Weed

Miitti: Hopeanuoli - Weed

Nobody 1h

Keskustelua on Hopeanuoli-foorumilla: http://forum.hopeanuoli.com/index.php (täytyy kirjautua sisään nähdäkseen keskustelun miitistä)

Paraparan Historia

Paraparan Historia

FinnPARAnoids 1h

Paraparan Historia, eli läpileikkaus paraparan syntyyn ja kasvuun, perinteisistä tansseista 70- ja 80-luvun kautta nykyisiin buumeihin ja nykypäivän Suomeen. Tule siis kuulemaan kuinka laji sai alkunsa, miten se on kehittynyt vuosien varrella ja minne se on nyt matkalla.

16-17 Miitti: Cosplay LAN

Miitti: Cosplay LAN

Nobody 1h

Live action Nortikka, cosplay-näytöksen harjoitukset

Strike Witches (K-15)

Strike Witches (K-15)

Matias Tukiainen, Heidi Päivinen 2h

Gonzon viimesyksyinen hittisarja "Strike Witches" esitti vaihtoehtoisen näkemyksen Toisesta Maailmansodasta - mitä jos sota oltaisiinkin käyty lentokoneiden ja panssarivaunujen sijaan pikkutytöillä jotka eivät käytä housuja tai hameita? Luennolla enemmän tai vähemmän vakavamielistä analyysiä siitä, onko sarja pelkkää fanipalvelua vai onko sillä jotain syvällisempääkin kerrottavaa. Ohjelma sisältää videoterveiset Strike Witches -tuotantotiimin Taka'aki Suzukilta. Kuulijoilla on luennon jälkeen mahdollisuus lähettää palautetta Japaniin.

17-18 Hobb-miitti

Hobb-miitti

Nobody 1h

Robin Hobb -fanimiitti

18-19   Miitti varattu

Miitti varattu

Nobody 1h

Miittitila alustavasti varattu Naruto.fi-miitille jos sää vaatii sisätiloja - aika vielä varmistamatta

19-20   Suomen H.P. Lovecraft -seuran perustava kokous ja esitelmä

Suomen H.P. Lovecraft -seuran perustava kokous ja esitelmä

Anu Jukarainen, Maija Pietikäinen, Vesa Sisättö 1h

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!

Ohjelmassa olevat kaffeeklatchit, jotkut miitit yms jotka eivät ole edellämainituissa saleissa, löytyvät alhaalla olevasta tarkemmasta listasta.
Conin ovet sekä myyntipöytätila ovat auki klo 10-19.
Lauantaina taidekuja (Parvella) on avoinna klo 13-19.
Ilmiömäiset iltabileet *2: NOSTURI (Telakkakatu 8) ilman ikärajaa, klo 19-01 (ohjelma alkaa klo 20.00): Visual Gay's FFFight, CANDY*LOVE, FinnPARAnoids ym. Liput 4e + 2e pakollinen eteispalvelumaksu.
HIMA & SALI k-18, Kaapelitehtaalla klo 20-02. Ohjelmassa mm. scifi-deitti, filkkejä, naamiaiskisojen pukujen esittely, pöytälätkäturnaus Finncon-KAMPEN ja muuta fandom-ohjelmaa. Liput 4e (Huom! Nosturin lipulla yli 18-vuotiaat myös Hima & Saliin).

Sunnuntai

 MerikaapelihalliParviValssaamoPannuhalliTurbiinisali
10-11     Tähtifantasiapalkinto ja varjoraati

Tähtifantasiapalkinto ja varjoraati

Jukka Halme (pj), Sari Polvinen, Sini Neuvonen, Liisa Rantalaiho, Marko Kivelä 1h

Tällä kertaa ennen Tähtifantasiapalkinnon jakoa, varjoraati esittelee mielipiteensä ehdokkaana olleista kirjoista ja kertoo kenen olisi pitänyt voittaa. Vuoden 2008 parhaan suomennetun fantasiakirjan julkistamistilaisuus.

JrockSuomen Q&A

JrockSuomen Q&A

JrockSuomi 1h

Mitä varten jonotussäännöt ovat? Miksi keikoilla kuvaaminen on kielletty? Millaista on työskennellä JrockSuomessa? Kuinka ihania ne rokkarit oikeasti ovat? Kysy vapaasti mitä ikinä haluat, JrockSuomi vastaa.

Miyazaki kierrättää - Saapasjalkakissasta Lupin III:een

Miyazaki kierrättää - Saapasjalkakissasta Lupin III:een

Jari Lehtinen 1h

Toein 1960-luvun viimeinen suuri elokuva Saapasjalkakissa oli yhtiön kulta-ajan joutsenlaulu. Siitä tuli maailmanmenestys ja Saapasjalkakissa Perosta Toein symboli. Kun kohtauksia jaettiin, elokuvan loppujakson sai Hayao Miyazaki, mistä oltiin hänelle rajattoman kateellisia. Mutta hieno siitä tuli, ja kun Miyazaki joutui tekemään 10 vuotta myöhemmin Lupin III -elokuvan seitsemässä kuukaudessa, hän kiireessä kierrätti Saapasjalkakissan kohtauksia välillä ironisessa valossa. Nyt tarkastellaan miten animen historian kuuluisimmat kohtaukset muotoutuivat ja muuntuivat.

11-12 Cosplay - ryhmäkisa

Cosplay - ryhmäkisa

Nobody 2h

Cosplay-ryhmäkilpailussa kilpaillaan taidokkaimmasta esityksestä unohtamatta pukuloistoa. Cosplay-asuihin pukeutuneet ryhmät viihdyttävät yleisöä monenlaisten performanssien voimin. Tuomariston ja yleisöjuryn valitsemat parhaat esitykset palkitaan.

  Paranormaalit romanssit

Paranormaalit romanssit

Elina Hämäläinen 1h

Paranormaaliksi romanssiksi kutsuttu alagenre jyrää maailmalla, ja nyt sitä harrastetaan jo Suomessakin. Mitä se on, mistä sitä löytää, onko sitä muutakin kuin viihdehuttua? Siitä ja kaikesta muusta mitä ihmissusivampyyriromantiikkaan liittyy, kertoo kriittinen fani.

Sananvapaus ja tekijänoikeus

Sananvapaus ja tekijänoikeus

Markku Soikkeli (pj), Jussi Ahlroth, Jyrki J.J. Kasvi, Kaj Sotala, Reima Mäkinen, Jaakko Kankaanpää 1h

Kaikki mulle heti eli onko immateriaalioikeuksilla väliä? Mikä olisi oikea aika tekijänoikeuksille ja mikä kumma se estää kansalaisten oikeutta levittää informaatiota? Kriittinen kansalaiskeskustelu päivänpolttavista aiheista.

Journey into Space (ENG)

Journey into Space (ENG)

Alastair Reynolds, Antti Oikarinen 1h

Have space, will travel. A serious discussion about possibilities, fantasies and realites of the space travel.

12-13   Saatan viipyä jonkun aikaa - löytöretkeilyt scifissä

Saatan viipyä jonkun aikaa - löytöretkeilyt scifissä

Sari Polvinen, Merja Polvinen 1h

Miten maapallon äärialueita on käsitelty spekulatiivisessä kirjallisuudessa? Entä millaisia ovat scifistiset löytöretket? Polviset kertovat suosikeistaan.

Big is better but small is beautiful (ENG)

Big is better but small is beautiful (ENG)

Jukka Halme (chair), George RR Martin, Johan Anglemark, Markku Soikkeli, Cheryl Morgan 1h

Does fantasy have to be big and epic? Is there room for something less grandeur? General preconception of fantasy still tends to veer toward the door stopping bulky pseudo medieval mammoth, but that is not the truth, the whole truth and nothing but the truth.

Manga-kustantajien kyselytunti

Manga-kustantajien kyselytunti

Antti Grönlund, Antti Valkama, Janne Suominen 1h

Suomalaisten manga-kustantajien edustajat kohtaavat yleisönsä avoimessa keskustelutilaisuudessa. Mitä olet halunnut tietää mangan julkaisemisesta Suomessa? Kannattaako se? Kuka suomennettua mangaa ostaa? Mitä uutta on tulossa? Kysymyksiä kustantajille voi lähettää osoitteseen kysely@animecon.fi. Parhaat kysymykset valitaan esitettäviksi kustantajien edustajille.

13-14 Parapara

Parapara

FinnPARAnoids 1h

FinnPARAnoids on taas täällä uunituoreella esityksellään! Tällä kertaa katsojat pääsevät näkemään esityksen, joka esittelee paraparan vauhdikkaampaa alalajia, techparaa. Get Ready for Techno!

  All the SF tv series Eemeli knows about.

All the SF tv series Eemeli knows about.

Eemeli Aro 2h

Yaoi - taas kerran, mutta nyt ehkä hieman vakavammin

Yaoi - taas kerran, mutta nyt ehkä hieman vakavammin

Satu Nikander, Aki Rauhala, Antti Grönlund, Senja Hirsjärvi, Petri Hiltunen 1h

Tällä kertaa ilman ihqutusta. Yritämme jopa saada tutkivampaa näkökulmaa tähän conien vakioaiheeseen.

Näin syntyi Manga Messias

Näin syntyi Manga Messias

Kozumi Shinozawa 1h

Tule tutustumaan suureen kertomukseen sarjakuvan muodossa. Manga Messiaan japanilainen piirtäjä Kozumi Shinozawa (Kelly) kertoo työstään ja Manga Messiaasta. Hän myös näyttää, kuinka manga syntyy ammattilaisen käsissä.

14-15 Cosplay-deitti

Cosplay-deitti

Niina Suoniemi 2h

Tule katsomaan, kuinka yksinäiset sydämet löytävät toisensa. Rakkaus ei tunne rajoja (edes kuoleman, iän tai lajin), kun kyseessä ovat animehahmot. Napakymppi-tyylinen leikkimielinen seuranhakuohjelma anime- ja mangahahmoille (cosplayaajat osallistujina). Ohjelmalle kestää 14.00-15.30.

Parapara-oppitunti

Parapara-oppitunti

FinnPARAnoids 1h

Oppitunnille kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan paraparaa FinnPARAnoidsin johdolla. Opetamme yhden helpon, aloittelijoille sopivan biisin ja käymme läpi perusliikkeillä, joiden avulla pääsee helposti alkuun myös itsenäiseen opetteluun.

Sarjakuvakohujen lyhyt historia - rasismia, pedofiliaa ja jumalanpilkkaa

Sarjakuvakohujen lyhyt historia - rasismia, pedofiliaa ja jumalanpilkkaa

Otto Sinisalo 1h

Sarjakuvat ovat vaarallisia - ainakin tekijöilleen. Sensuuri, työn menettäminen ja tappouhkauksekset ovat vaarana, kun ylireagoiva yleisö tulkitsee - usein väärin - sarjakuvantekijän tai pilapiirtäjän töitä. Esimerkkejä käydään Dragon Ballista uskontokriittisiin pilakuviin ja myös aidosti loukkaavien kuvien historiaan. Tule mukaan tuohtumaan! Otto Sinisalon luento, joka ei sovellu kenellekään.

Booktips (ENG)

Booktips (ENG)

Jukka Halme (chair), Cheryl Morgan, Hannu Blommila, Marianna Leikomaa, Johan Anglemark 1h

Kirjavinkkausta in English. What to read when all the translated books have been read?

15-16   Book Then, Book Now, Book in the Future (ENG)

Book Then, Book Now, Book in the Future (ENG)

Jukka Halme (chair), Tommy Persson, Johan Jönsson, Alastair Reynolds 1h

Book is a book, except when it’s not. The future of book is the question: will there still be books as we know them now? Is the electronic version The Way or is there a third alternative?

Vakavaa keskustelua cosplaysta

Vakavaa keskustelua cosplaysta

Kyuu Eturautti (pj), Heidi Päivinen, Anna-Mari Ylönen, Iris Rönkkö, Maiju Härkönen 1h

Korvaako määrä laadun, kun cosplay-kilpailuun osallistuu kymmenen Narutoa ja kigurumi-lauma? Ohjelmassa luodaan kriittinen katsaus suomalaisen cosplayn nykytilaan, sen taustoihin ja tulevaisuudennäkymiin.

Battlestar Galactica ja sukupuolen dekonstruktio

Battlestar Galactica ja sukupuolen dekonstruktio

Tanja Sihvonen (pj), Anne Leinonen, Miikka Uotila, Antti Oikarinen, Minna Pelkonen 1h

Tämä ei ole akateeminen BSG -paneeli. Tekijät halusivat nimenomaan välttää akateemista leimaa. Todennäkäisesti luvassa on fanipoikien ja -tyttöjen remellystä.

16-17     Doctor Who (ENG)

Doctor Who (ENG)

Kristoffer Lawson 1h

Travel with the Timelord through time and space. Your guide will be Kristoffer Lawson.

Tulevaisuuden sota vm. 1957

Tulevaisuuden sota vm. 1957

Janne Kemppi 1h

Miten mahdettiin tulevaisuuden sodankäyntiä, kalustonkuljetusta ja huoltoa käsitellä vuonna 1957? Tulevaisuuden sodan käsikirja, olkaa hyvä!

Animea omaxi!

Animea omaxi!

Jari Lehtinen 1h

Anime saapui Suomeen salavihkaa 1980-luvun puolivälissä VHS-nauhoilla, joiden julkaisijoilla ei ollut julkaisujensa sisällöstä minkäänlaista käsitystä. Suomalaisten videojulkaisujen historia on uskomattomien epäonnistumisten, hukkaan heitettyjen mahdollisuuksien, ja toivottomien typeryyksien kavalkaadi, jolle kuitenkin joudumme olemaan kiitollisia. Jokainen saa itse päättää, kuinka suuressa määrin.

17-18 George RR Martin Reads (ENG)

George RR Martin Reads (ENG)

George RR Martin 1h

  Kerronnan eri muodot

Kerronnan eri muodot

Jussi Ahlroth (pj), Mike Pohjola, Anne Leinonen, Ville Vuorela, Timo Vuorensola, A. W. Yrjänä 1h

Tarinankerronta on aina ollut osa ihmiskunnan kollektiivista tajuntaa. Suullinen kerrontaperinne toimi moitteettomasti tuhansia vuosia ennen kuin keksimme ryhtyä kirjaamaan tarinoita luettavaan muotoon. Myöhemmin lisäsimme tarinaan kuvan, liikkeen ja äänen. Nykyään kerromme tarinoita monipuolisemmin kuin koskaan. Onko kaikki hyvin? Ovatko kaikki mukana?

Animen maahantulo

Animen maahantulo

Janne Kemppi, Toni Jerrman, Jyrki J.J. Kasvi, Ari-Matti Saren 1h

He olivat paikalla, kun manga saapui Suomeen. Ohjelmassa keskustellaan siitä, kuinka Suomeen tuli jotain uutta ja outoa kaukaisesta Japanista.

 
18-19          
19-20          
 KäämiWatti
10-11    
11-12   SF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 2

SF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 2

kustantajien edustajat 1h

Lisää tulevia lukukokemuksia ja ostoksia.

12-13 Miitti:Hello Project

Miitti:Hello Project

anime 1h

Hello! Projektin bändin fanien miitti, järjestäjänä Momusu Love -foorumi http://p1.foorumi.info/momusulove

Verkkopelien historiaa

Verkkopelien historiaa

Jukka O. Kauppinen 1h

Kovaa peliä, jossa heikot kuolee. Tjaa-a, kuinkas kova juttu se Nethack oikein olikaan?

13-14 Lolita-työpaja (K-15)

Lolita-työpaja (K-15)

Mari-Pilvi Junikka, Saara Lehtonen 1h

Mitä kaikkea päähineen tapaista hygieniatuotteista voikaan askarrella. Max 10hlö, ilmoittaudu infotiskillä.

Tutkimusmatkoja spefiin - Researcher's Field Trips to SF

Tutkimusmatkoja spefiin - Researcher's Field Trips to SF

Merja Polvinen, Mika Loponen, Irma Hirsjärvi, Aino-Kaisa Koistinen 2h

Akateeminen näkökulma science fictionin harrastamiseen, tutkijatapaamisen antia. Mostly in English. An academic angle to science fiction and fantasy, tasty tidbits from the FINFAR Research Seminar. Merja Polvinen: "SF Research in Finland: A Report from the FINFAR Meeting", Mika Loponen: "The Rise of Post-Pulp: Jack Vance's Dying Earth Series", Irma Hirsjärvi: "Forget it. A very short lesson for the young sf researcher", Aino-Kaisa Koistinen: "Matkalla sukupuolen ja ruumiin tuolle puolen?"

14-15 Miitti, Buffy-fanit

Miitti, Buffy-fanit

Nobody 1h

15-16 J. Pekka Mäkela kääntää livenä

J. Pekka Mäkela kääntää livenä

J. Pekka Mäkelä 1h

Tule katsomaan miten käännöstyötä tehdään.

Fan in Finland and America

Fan in Finland and America

Irma Hirsjärvi, Parris McBride 1h

Fanitutkijat kertovat tutkimuksestaan ja havainnoistaan.

16-17   Tähtivaeltaja-novellikilpailun palkintojen jako

Tähtivaeltaja-novellikilpailun palkintojen jako

Helsingin Science Fiction Seura 1h

Tähtivaeltaja-lehden julistama toinen avaruus-aiheisten novellien kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan tietoa janoavalle maailmalle! Kenen Space Fu on voitokkain tällä kertaa?

17-18 Miitti: Örvelöiden Ernuhäät

Miitti: Örvelöiden Ernuhäät

juhlavieraat 1h

Ei ohjelmakuvausta

 
18-19    
19-20    

Ohjelmassa olevat kaffeeklatchit, jotkut miitit yms jotka eivät ole edellämainituissa saleissa, löytyvät alhaalla olevasta tarkemmasta listasta.
Conin ovet sekä myyntipöytäalue ovat avoinna klo 10-18.
Taidekuja Parvella avoinna klo 13-18.
Vielä ehdit mukaan elokuvateatteri Orionin scifi-pätkiä katsomaan: Humanoidien paluu ja Megaforce - Aavikkosoturit pyörivät vielä sunnuntaina.

Perjantain ohjelma

10:00-18:00Jossain KaapelitehtaallaScifi- ja fantasiatutkijoiden tapaaminen8h

Finnconin yhteydessä Helsingin yliopistolla torstaina ja perjantaina järjestettävän kymmenennen scifi- ja fantasiatutkijoiden tapaamisen ulkomaisena tutkijavieraana on tutkija ja kirjailija prof. Adam Roberts (Royal Holloway, University of London). Genrekirjallisuuden tutkimuksen metodologiasta ja erityisongelmista seminaarissa alustaa prof. Bo Pettersson (HY) ja työskentelyä ohjaavat prof. Liisa Rantalaiho (TaY), prof. Frans Mäyrä (TaY), FT Irma Hirsjärvi (JY) ja FT Merja Polvinen (HY). Tutkijatapaaminen ei ole avoin yleisölle, mutta tervetuloa kuuntelemaan esitelmiä ohjelmassa Tutkimusmatkoja spefiin (su klo 13, Watti)!

12:00-15:00KäämiKirjahyllytyöpaja3h

DIY kirjahylly. Onko asunnossasi paikka johon Lundia ei sovi? Tule mukaan kuuntelemaan ja kokeilemaan kuinka rakentaa itsellesi unelmiesi kirjahylly. HUOM! Conin ovet ovat vielä virallisesti kiinni, voit tulla suoraan Käämiin työpajaa varten (D-portaikon kellari).

14:00-15:00MerikaapelihalliConin ovet aukeavat1h

Conin ovet aukeavat virallisesti, tervetuloa tutustumaan vaikka myyntipöytiin ohjelmien alkua odotellessa!

14:00-16:00WattiFilk-työpaja2h

Oletko kiinnostunut kirjoittamaan uusia sanoja tuttuihin säveliin sci-fi, fantasia tai vaikkapa anime-teemalla? Onko sinulla hyvä idea, mutta et pääse alkua pidemmälle? Haluaisitko, että joku lukisi kirjoittamasi sanoitukset ja ehdottaisi korjauksia? Nyt tähän on mahdollisuus!

Filk-tohtorit Johanna Vainikainen-Uusitalo (mm. Naukuhuulet) ja Karo Leikomaa (FilkkiFriikit) neuvovat aloittelevia ja edistyneempiäkin kirjoittajia sanoituksien teossa, lukevat läpi valmiita sanoituksia ja vaikka laulavat valmiit kappaleet niin, että Kaapelitehdas raikaa!

Tuo oma filk-raakileesi mukanasi työpajaan, viimeistellään se yhdessä! FilkkiFriikit esittävät parhaan paikanpäällä loppuunhiotun filkin Kaapelin iltabileissä lauantaina!

Mikä ihmeen filk? Filk tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tuttuihin melodioihin tehdään uudet, yleensä scifi- tai fantasia-aiheiset sanat, mutta sanat voivat toki liittyä aiheeltaan myös animeen tai mangaan! Nykyisin ulkomailla myös omiin säveliin tehdyt laulut lasketaan filkiksi, mutta Suomessa tämä ei ole yleistä.

Usein filk-harrastajat esittävät laulujaan fandomin tapaamisissa (coneissa, yhteistyökokouksissa, vuosijuhlissa, jne.) ja sanovat laulavansa mielummin kuin hyvin. Tärkeintä on laulaa ja viihtyä yhdessä! Tämä on mm. Tampereen Smial Morelin lauluryhmän FilkkiFriikkien kantava ajatus!

14:00-15:00TurbiinisaliFysiikka sanoo PUM!1h

Räjähtävä alku conille! Demonstraatioiden erikoismies Ilkka Hendolin näyttää (ja kertoo) miksi Fysiikka sanoo PUM! Laita vaihde vapaalle, sormet korviin ja anna paineaallon hulmuta hiuksissasi - Fysiikka sanoo PUM!, Turbiinisali perjantaina klo 14.30. Kesto n. 45 min. Lisää Ilkan edesottamuksia: http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/ylex-tanaan/absoluuttinen-totuus

14:00-15:00ValssaamoTom Ölander In Memoriam1h

Tom Ölander oli Suomen Mr. Fandom, joka loi suurelta osalta suomalaisen fandomin, niin kuin me sen tunnemme, oli ahkera kansainvälisten suhteiden ylläpitäjä ja Finnconin luoja

14:00-15:00PuristamoGeorge R.R. Martin's kaffeeklatch1h

Have a cup of coffee and chat with our GoH. Limited attendance, sign in at the alien info desk in Puristamo (alien info opens at 13.00).

15:00-16:00ValssaamoFanfiction?1h

Vakava harrastus vai puhdasta hauskanpitoa?

15:00-16:00PannuhalliScience In Science Fiction (ENG)1h

How much is enough science in science fiction? And how much is TOO much?

15:00-18:00ParviSTK:n kirjoittajatapaaminen3h

Ohjelmaa kirjoittamisesta kiinnostuneille. Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa jaetaan mm. Nova-kirjoituskilpailun palkinnot.

16:00-17:00KäämiMiitti: Seymourin ja Yunan häät1h

Vihkiminen sisällä, juhlinta jatkuu ulkona!

16:00-18:00WattiTulevaisuuden työ -workshop2h

Tulevaisuuden työ? Miten siihen vaikuttaa ilmastonmuutos? Arvomyllerrys? Kenties rahamarkkinoiden rajut muutokset tai vaikkapa kaikenlaiset pandemiat? Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkija Johanna Ollila alustaa, kuinka tieteellisesti rakennetaan tulevaisuuden skenaarioita ja vetää workshopin aiheesta tulevaisuuden työ.

16:00-17:00TurbiinisaliSF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 11h

Tulevia lukukokemuksia ja ostoksia.

16:00-17:00ValssaamoAdam Roberts Interview (ENG)1h

16:00-17:00PannuhalliCosplaypuku - mitä se on syönyt1h

Luennolla käsitellään cosplay-puvun rakentamista lähtien vaatteiden pohjaratkaisuista ja perehdytään erityisesti ikuisesti harmaita hiuksia tuottavien kankaiden ja materiaalin valintaan, käsittelyyn sekä kankaiden värjäykseen. Näiden lisäksi käydään kaavoituksen saloja pikaisesti läpi. Proppeja, kenkiä tai peruukkeja ei tällä kertaa käsitellä.

16:00-17:00Merikaapelihallin myyntipisteGeorge R. R. Martinin nimmaritilaisuus, George R. R. Martin signing1h

Kunniavieraamme kirjoittaa nimmareita Merikaapelihallin kirja- ja paitamyyntipisteessä infoa vastapäätä. Our GoH singing at the book and t-shirt sales desk, opposite of the info desk in Merikaapelihalli.

16:00-19:00Turbiinisalin pukuhuoneMiitti: Moonlight Masquerade3h

Moonlight Masqueraden miitti ja treenit cosplaykisaa varten. http://p2.foorumi.info/moonlightmasquerade/index.php

17:00-18:00KäämiMiitti, Cosplay Journey1h

Cosplay Journey kokoontuu sopimaan asioita tulevaan matkaan. Miitissä keskustellaan raha-asioista, kulkuneuvoista ja coneista. Tule sinäkin katsomaan ja kuuntelemaan "Cosplay Journeysta" ja miten matkanteko etenee pikkuhiljaa.

17:00-18:00MerikaapelihalliOn Writing (ENG)1h

Guest of Honours are being interviewed on writing. This is serious entertainment!

17:00-18:00ValssaamoSarjakuvan hullu vuosi 19741h

Jatkoa viimevuotiselle. Nyt suurennuslasin alla muiden muassa Teräsnyrkki ja Bob Morane, unohtamatta aina ajankohtaista Jet-Ace Logania. Nyt 100% enemmän Vesa Sisättöä!

17:00-18:00PannuhalliMangan värit1h

Värejä ei välttämättä tarvita sarjakuvakerronnassa, mutta 2000-luvulla on alettu tehdä yhä enemmän värillistä mangaa.Sarjakuvantekijä ja Mangan värit -kirjan kirjoittaja Reima Mäkinen esittelee japanilaisia värisarjojen tekijöitä, heidän tekniikoitaan sekä värimangaa sisältäviä julkaisuja.

18:00-19:00KäämiCosplay LAN1h

Live action Nortikka, cosplay-ryhmän harjoitukset.

18:00-19:00MerikaapelihalliAvajaiset, George R.R. Martin's GoH Speech1h

Avaamma tapahtuman, tervetuloa!

18:00-19:00TurbiinisaliLäpäisevät leikit ja penetroivat pelit1h

Monenlaisissa peleissä voi olla pervasiivisia, kaikkialle läpitunkevia ja arkipäivään salavihkaa soluttautuvia piirteitä.

18:00-19:00ValssaamoSpekulatiivinen seksuaalisuus (K-15)1h

Sekä science fiction että fantasia ovat tutkailleet sukupuolisuutta ja seksuaalisuutta monin eri keinoin. Millaista on erilainen seksuaalisuus, niin fantasiamaailmassa kuin tässä meidän omassamme?

18:00-19:00PannuhalliVanhempien avajaiset - jos lapsesi on Animeconissa, tule tänne!1h

Haluatko tietää minne oikein olet lapsesi ja hänen kymmenen kaveriaan raijannut? Vanhempien avajaisissa järjestäjät kertovat tapahtumasta ja harrastuksesta.

18:00-19:00MerikaapeliGeorge RR Martin GoH Speech (ENG)1h

Starts at 18.15. right after the grand opening ceremonies. Guest of Honour Speech.

Lauantain ohjelma

10:00-12:00KäämiViuhkatyöpaja2h

Tule tekemään itsellesi viuhka viilentyäksesi! Paperiviuhkan voi tulla tekemään vain marssimalla sisään, mutta jos haluat kokeilla taitojasi vähän fiinimmän viuhkan tekemisessä, ilmoittaudu info-tiskille (12 paikkaa). Putting fan back to fandom!

10:00-11:00WattiKirjastojen kokoelmapolitiikka1h

Tiedetäänko kirjastoissa genreistä, osataanko aineistoa valita ja poistaa? Kirjastotädit puhuvat asiallisia.

10:00-12:00TurbiinisaliMoe Melodies - animemusiikkiluento2h

Musiikki on olennainen osa liikkuvan kuvan elävöittämistä, ja tämä pätee myös animessa. Tarkastelun kohteina mm. eri tyylilajit J-popista jazziin, alku- ja lopputunnarin suhde sekä sarja, joka saa Tšaikovskin pyörimään haudassaan.

10:00-11:00PannuhalliElämää suurempi anime1h

Monet ovat varmaan joskus miettineet "kunpa eläisin animemaailmassa." Mutta mikä tekeekään animesta niin paljon oikeaa elämää paremman? Pohdintaa, absurdeja teorioita, kieli poskella analysointia ja ehkä jonkun verran faktaakin avaamaan tätä ongelmaa. Desuconissa suurta suosiota kerännyt luento saa nyt uusintansa.

11:00-13:00MerikaapelihalliCosplay - yksilökisa2h

Cosplay-pukukilpailussa etsitään tuomariston ja yleisöjuryn voimin komeimmat anime-, manga-, ja peliaiheiset asut. Tällä kertaa yleisöllä on mahdollisuus ihailla kisaajia catwalkilla.

11:00-12:00WattiVelhon uskontunnustus1h

Uskonnollinen fantasia ja tieteiskirjallisuus on selkeä vähemmistö vähemmistökirjallisuuden kentässä. Mutta ilmeneekö se sitten muilla tavoin genrekirjallisuudessa?

11:00-13:00ValssaamoAtorox-palkintojen jako2h

Turun Science Fiction seura ry. jakaa Atorox-palkinnon. Kelle robottipää päätyy tänä vuonna? Tule seuraamaan Suomen vanhimman fantasia- ja SF-kirjoituskilpailun palkintojenjakoa.

11:00-12:00PannuhalliThe New Breed - modern vampire mythos (ENG)1h

Ever since Anne Rice introduced vampire Lestat to the unsuspecting audience, the children of the night have transformed from blood-thirsty Balkan nobility into something a bit more… sexier and about as blood-thirsty.

12:00-13:00KäämiJohnny & Associates -miitti1h

Johnny & Associates -miitti

12:00-13:00WattiNy finlandssvensk fantasy (SWE)1h

Allt om Arra och Emma Gloria. Och mycket annat!

12:00-13:00TurbiinisaliAnime ennen animea1h

Tietämyksemme animen alusta on kokenut mullistuksen 2000-luvulla. Vanhoja filmejä on tarmokkaasti kaivettu esiin ja on tehty merkillisiä löytöjä. Ensimmäisten yritysten ja 1930-luvun propagandafilmien seasta erottuu kuitenkin muutama todellinen animaation taituri. Yasuji Murata, Kenzo Masaoka ja Noburo Ofuji ovat pioneereja, joille se mitä myöhemmin aloimme kutsua animeksi, on velkaa kaiken.

12:00-13:00PuristamoAdam Roberts, Kaffeeklatch (ENG)1h

Have a cup of coffee and chat with the GoH of the FINFAR meeting! Limited attendace, sign in at the info desk.

12:00-13:00PannuhalliAleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 11h

Osa 1. Tulevaisuuden pelaaminen. Miten videopelaaminen muuttuu tulevaisuudessa? Milloin Ruohonleikkaajan ja Matrixin virtuaalimaailmat ovat totta? Milloin käsien avulla pelaaminen menee pois muodista ja toisen maailmansodan ammuskelupeleistä vaahtoaville nauretaan? Millaista on pelaaminen viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästä. Paneeli visioi.

12:00-13:00Puristamon lautapelitilaMiitti: Risingshadow1h

Risingshadow.net -miitti.

13:00-14:00KäämiMiitti: Miyavi Street Team Finland1h

Miyavi Street Team Finlandin miitti, kaikki jäsenet ja Miyavi fanit tervetulleita! Tutustutaan uusiin ihmisiin, jutellaan Miyaviin liittyvistä asioista yms. Tervetuloa!

13:00-14:00MerikaapelihalliCANDY LOVE1h

Musiikkiesitys

13:00-14:00WattiUrsäkta mig, finns det någon finlandssvensk fandom? (SWE)1h

Ett tillfälle för alla som vill veta vad Vilgot egentligen menar när han pratar om Föreningen för underliga intressen vid Åbo Akademi. FUI (finlandssvensk sf-förening) och Lindon (finlandssvenska Tolkien-sällskapet).

13:00-14:00TurbiinisaliSuomalaisen animefandomin historia1h

Anime nousi Suomessa maihin jo vuosikymmeniä sitten, ja järjestäytynyt fandomkin on ollut olemassa jo reippaasti toistakymmentä vuotta. Tämä luento on lyhyt katsaus siihen, miten vaatimattomasta - ja karvaisesta - alusta on tultu tuhansien fanien karnevaaleihin.

13:00-14:00ValssaamoKirjavinkkauspaneelin paluu1h

Mitä VIELÄ Harry Potterin jälkeen? Tädit auttavat.

13:00-14:00PuristamoKunniavieraiden nimmaritilaisuus, GoH signing1h

Kaikki kirjailijakunniavieraamme kirjoittavat nimmareita pyytäjille. All our author GoH's singing.

13:00-14:00PannuhalliAleksi Kuution pelit (ja vehkeet) - osa 2 (K-15)1h

Osa 2. Saako örkki ja alien olla sillai? Miksi seksi on peleissä yhä tabu? Minkälaista seksiä tai seksuaalisuutta niissä saa esittää ja missä kulkee raja?

13:00-19:00Puristamon lautapelitilaLautapelipiste avoinna6h

Puristamossa voit rauhallisessa paikassa Suomen lautapelaajat ry:n asiantuntijoiden opastuksella tutustua hienoihin peleihin. Tule pelaamaan! Avoinna 13-19.

14:00-15:00KäämiMiitti: Sayonara1h

Sayonaran foorumi on Suomen suurin animea, mangaa ja japanilaista kulttuuria käsittelevä foorumi.

14:00-16:00MerikaapelihalliGeorge R.R. Martin’s Guest of Honour Interview (ENG)2h

GoH interview, from 14.00 to 15.30.

14:00-15:00WattiLäslampan (SWE)1h

Vad skall man prata om på sf-kongresser? Om böcker, naturligtvis!

14:00-15:00TurbiinisaliMustanaamio kyberavaruudessa1h

Tämä mies tietää, mitä Vaeltava Aave oikein tekee maailmanverkossa!

14:00-15:00ValssaamoTranshumanistinen puheenvuoro1h

Clarke ennusti satelliitit, Star Trek kännykät. Nyt tieteiskirjallisuuteen on alkanut ilmestyä tekoälyjä, mielen siirtämistä tietokoneelle ja ihmisen varjoonsa jättäviä superälykkyyksiä. Toistaako historia itseään, kertooko tieteiskirjallisuus biologisen ihmisen lopun olevan lähellä? Katsaus uploadien ja tekoälyjen teknillisiin mahdollisuuksiin sekä yhteiskunnallisiin seurauksiin, jos ne toteutuisivat.

14:00-15:00PannuhalliComiket-luento1h

Kahdesti vuodessa Tokiossa järjestettävä doujin-mangan myyntimessu, Comic Market - lyhyemmin Comiket - on maailman suurin "otaku" tapahtuma. Tämä luento valottaa tapahtumaa länkkärikävijän näkökulmasta. Lisäksi esitellään kaksi muuta japanilaiseen pop-kulttuuriin keskittyvää tapahtumaa: Pariisin Japan Expo ja Frankfurtin Nippon Connection.

15:00-16:00KäämiMiitti: Hopeanuoli - Weed1h

Keskustelua on Hopeanuoli-foorumilla: http://forum.hopeanuoli.com/index.php (täytyy kirjautua sisään nähdäkseen keskustelun miitistä)

15:00-16:00WattiParaparan Historia1h

Paraparan Historia, eli läpileikkaus paraparan syntyyn ja kasvuun, perinteisistä tansseista 70- ja 80-luvun kautta nykyisiin buumeihin ja nykypäivän Suomeen. Tule siis kuulemaan kuinka laji sai alkunsa, miten se on kehittynyt vuosien varrella ja minne se on nyt matkalla.

15:00-16:00TurbiinisaliSuomalainen nuortenspefi tässä ja nyt1h

Suomalaisella nuortenspefillä menee tällä hetkellä hyvin, vai meneekö? Minkälaista nuortenscifiä ja -fantasiaa kotimaassa tällä hetkellä julkaistaan ja ketkä sitä tekevät? Mitä ei (vielä) ole julkaistu/tehty? Katsauksen tämänhetkiseen tarjontaan tarjoaa nuortenfantasian aikuinen harrastaja.

15:00-16:00ValssaamoAlastair Reynolds Speaks and Reads (ENG)1h

15:00-19:00PuristamoChaos costuming4h

Pajassa voi omatoimisesti askarrella itselleen scifistisen asun tai ekstraterrestiaalisia somisteita tarjolla olevista materiaaleista. Liimapyssy laulamaan! Paja on maksuton ja kaikille avoin.

15:00-16:00PannuhalliJapanilainen perhe animen silmin1h

Syystä tai toisesta "tavalliset" perheet ovat animessa suorastaan harvinaisia: Jos päähenkilö ei ole orpo, niin vähintään hänen vanhempansa ovat tutkimusmatkalla jossain eksoottisessa maassa tai toinen vanhemmista on parannuksen tehnyt demoni tai avaruusolento. Miksi näin? Onko animesta edes opittavissa mitään tavallisista japanilaisista perheistä ja perhearvoista ja jos on niin mitä? (Tyhjentäviä vastauksia edellä esitettyihin kysmyksiin ei luvata.)

15:00-17:00ParviFuri-tyopaja2h

Oletko keikalla ollessasi ihmetellyt, mitä ihmettä vierustoverisi tekee kun kädet pyörivät tuhatta ja sataa eri suuntiin tai miksi välillä tuntuu, että lavalla on kesken aerobic-tunti normikeikan sijasta? Nyt sinullakin on mahdollisuus oppia salaperäisten furien taiat Suomen ensimmäisessä furityöpajassa! JrockSuomen järjestämässä työpajassa opit furien perusteet ja saat esimakua siitä, mitä ne parhaimmillaan tai pahimmillaan voivat olla. Mukaan et tarvitse kuin avoimen mielen!

16:00-17:00KäämiMiitti: Cosplay LAN1h

Live action Nortikka, cosplay-näytöksen harjoitukset

16:00-17:00MerikaapelihalliTuhoa Turha Tuote1h

Alkaa klo 15.30. Vähän toisenlainen huutokauppa. Huuda tuote ja pelasta se, tai maksa siitä ilosta että se pannaan tuhannen päreiksi.

16:00-18:00WattiStrike Witches (K-15)2h

Gonzon viimesyksyinen hittisarja "Strike Witches" esitti vaihtoehtoisen näkemyksen Toisesta Maailmansodasta - mitä jos sota oltaisiinkin käyty lentokoneiden ja panssarivaunujen sijaan pikkutytöillä jotka eivät käytä housuja tai hameita? Luennolla enemmän tai vähemmän vakavamielistä analyysiä siitä, onko sarja pelkkää fanipalvelua vai onko sillä jotain syvällisempääkin kerrottavaa. Ohjelma sisältää videoterveiset Strike Witches -tuotantotiimin Taka'aki Suzukilta. Kuulijoilla on luennon jälkeen mahdollisuus lähettää palautetta Japaniin.

16:00-17:00TurbiinisaliHugo 2009 Discussion (ENG)1h

The panel of experts say what they think about the current crop of the Hugo Award nominees.

16:00-17:00ValssaamoExcelillä ekselentiksi1h

Kirjailijat, jotka suunnittelevat kaiken valmiiksi etukäteen. Sekö on heidän salaisuutensa?

16:00-17:00PannuhalliBimbopaneeli - it's OK to be gay (K-15)1h

Tuttu juttu. Tädeillä on paljon sanottavaa tärkeistä asioista. Ja tietenkin kuvamateriaalia scifi-sarjakuvien, -tv-sarjojen ja -elokuvien maailmasta.

16:00-17:00Merikaapelihallin myyntipöydätAlastair Reynolds Signing - nimmaritilaisuus1h

Alastair Reynolds singing at the Like sales table in Merikaapelihalli

17:00-18:00KäämiHobb-miitti1h

Robin Hobb -fanimiitti

17:00-18:00MerikaapelihalliIron Ganguro1h

Tervetuloa osallistumaan leikkimieliseen ja hauskaan kilpailuun, jossa Iron Chef –ohjelmasta tutulla tyylillä taiotaan kilpailijoista ganguroita. Kisaan voi osallistua 3 hengen joukkueilla, joiden tehtävänä on rajoitetussa ajassa ja valmiiksi annetuilla tarvikkeilla loihtia mahdollisimman näyttävä ganguro. Luvassa on yllätyspalkintoja voittajille ja loistavaa viihdettä myös katsojille. HUOM! Ilmoittautuminen Iron Ganguroon on päättynyt.

17:00-18:00TurbiinisaliAdam Roberts' GoH speech (ENG)1h

FINFAR Research Seminar's Guest of Honour, Adam Roberts gives a speech. 1,5hours reserved for this program.

17:00-18:00ValssaamoHullun definitiivinen paneeli1h

Jälleen kerran miehemme maailmankaikkeudessa matkaavan äärimmäisille rajoille: Tämä on matka HULLUUTEEN!

17:00-18:00PannuhalliMasamune Shirow - mies ja ideat1h

Katsaus erään nykypolven lahjakkaimman kuvataiteilijan elämään ja työhön. Mies on muutakin kuin söpöjä tyttöjä ja aseita. Tule ja tutustu japanilaisen sarjakuvan merkittävimmän visioijan tieteismaailmoihin ja -visioihin.

18:00-19:00WattiMiitti varattu1h

Miittitila alustavasti varattu Naruto.fi-miitille jos sää vaatii sisätiloja - aika vielä varmistamatta

18:00-19:00ValssaamoSinut itsensä kanssa - fanfiction ja moraali1h

Kuinka suhtautua tekijänoikeuksiin ja mikä mahtaa olla tarinan sisällöllisen moraalin laita?

18:00-19:00PannuhalliAlastair Reynolds - Guest of Honour interview (ENG)1h

19:00-20:00WattiSuomen H.P. Lovecraft -seuran perustava kokous ja esitelmä1h

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!

19:00-20:00TurbiinisaliNaamiaiset1h

Perinteiset FINNCON-NAAMIAISET järjestetään hieman uudistetulla konseptilla. Leikkimieliset naamiaiset aloitetaan lauantaina klo 19.00 Turbiinisalissa, jossa osallistujat esittelevät pukunsa tuomareille ja yleisölle. Salista siirrytään kulkueena tapahtuma-alueen läpi Kaapelin iltabileisiin, jossa puvut esitellään iltabileyleisölle ja voittajat palkitaan. Naamiaisiin saa osallistua kuka tahansa naamiaisasun tyylistä tai laadusta riippumatta. Myös ryhmäpuvut ovat tervetulleita. Puvun teemaa ei ole rajoitettu, mutta kyseessä on leikkimielisen scifistinen/fantastinen kisa, joten teeman toivotaan sivuavan näitä aiheita edes jollain tavalla. Iltabileiden ikärajan vuoksi naamiaisten ikäraja on k-18. Naamiaisiin ilmoittaudutaan ennakkoon Karo Leikomaalle osoitteeseen kleikomaa [at] gmail.com, viimeistään tiistaina 7.7.2009. Ilmoittautuneilta toivotaan seuraavat tiedot: oma nimi, naamiaisasun/hahmon nimi ja mistä hahmo alun perin on, puhelinnumero (mahdollista yhteydenottoa varten) sekä muiden pukuun osallistuvien nimet, mikäli sellaisia on. Naamiaisten tuomaristona toimii tarkoin valittu raati, joka paljastetaan paikan päällä!

19:00-20:00ValssaamoKymmenen vuotta slashia (K-15)1h

Viimeisen kymmenen vuoden aikana slash fanfictionin osana on muuttunut erilaisten isojen fandomien myötä. Nostalginen katsaus muutoksiin.

19:00-23:00NosturiIlmiömäiset iltabileet, ei ikärajaa4h

Nosturi (Telakkakatu 8) klo 19-01, ohjelma alkaa klo 20.00. DJ, Visual Gay's FFFight, CANDY*LOVE, FinnPARAnoids yms. Liput 4e + 2e pakollinen eteispalvelumaksu. Lippuja myynnissä conissa paitamyyntipisteessä.

19:00-23:00Hima ja SaliIlmiömäiset iltabileet K-184h

Kaapelitehtaan Hima&Sali ja Puristamo klo 20-02. Ohjelmassa mm. scifi-deitti, filkkejä, naamiaiskisojen pukujen esittely, pöytälätkäturnaus Finncon-KAMPEN ja muuta fandom-ohjelmaa. Liput 4e (Huom! Nosturin lipulla yli 18-vuotiaat myös Hima & Saliin).

Sunnuntain ohjelma

10:00-11:00TurbiinisaliMiyazaki kierrättää - Saapasjalkakissasta Lupin III:een1h

Toein 1960-luvun viimeinen suuri elokuva Saapasjalkakissa oli yhtiön kulta-ajan joutsenlaulu. Siitä tuli maailmanmenestys ja Saapasjalkakissa Perosta Toein symboli. Kun kohtauksia jaettiin, elokuvan loppujakson sai Hayao Miyazaki, mistä oltiin hänelle rajattoman kateellisia. Mutta hieno siitä tuli, ja kun Miyazaki joutui tekemään 10 vuotta myöhemmin Lupin III -elokuvan seitsemässä kuukaudessa, hän kiireessä kierrätti Saapasjalkakissan kohtauksia välillä ironisessa valossa. Nyt tarkastellaan miten animen historian kuuluisimmat kohtaukset muotoutuivat ja muuntuivat.

10:00-11:00ValssaamoTähtifantasiapalkinto ja varjoraati1h

Tällä kertaa ennen Tähtifantasiapalkinnon jakoa, varjoraati esittelee mielipiteensä ehdokkaana olleista kirjoista ja kertoo kenen olisi pitänyt voittaa. Vuoden 2008 parhaan suomennetun fantasiakirjan julkistamistilaisuus.

10:00-11:00PannuhalliJrockSuomen Q&A1h

Mitä varten jonotussäännöt ovat? Miksi keikoilla kuvaaminen on kielletty? Millaista on työskennellä JrockSuomessa? Kuinka ihania ne rokkarit oikeasti ovat? Kysy vapaasti mitä ikinä haluat, JrockSuomi vastaa.

10:00-18:00Puristamon lautapelitilaLautapelipiste avoinna8h

Puristamossa voit rauhallisessa paikassa Suomen lautapelaajat ry:n asiantuntijoiden opastuksella tutustua hienoihin peleihin. Tule pelaamaan! Avoinna 10-18.

11:00-13:00MerikaapelihalliCosplay - ryhmäkisa2h

Cosplay-ryhmäkilpailussa kilpaillaan taidokkaimmasta esityksestä unohtamatta pukuloistoa. Cosplay-asuihin pukeutuneet ryhmät viihdyttävät yleisöä monenlaisten performanssien voimin. Tuomariston ja yleisöjuryn valitsemat parhaat esitykset palkitaan.

11:00-12:00WattiSF-kustantajat esittelevät tulevaa tuotantoaan osa 21h

Lisää tulevia lukukokemuksia ja ostoksia.

11:00-12:00TurbiinisaliJourney into Space (ENG)1h

Have space, will travel. A serious discussion about possibilities, fantasies and realites of the space travel.

11:00-12:00ValssaamoParanormaalit romanssit1h

Paranormaaliksi romanssiksi kutsuttu alagenre jyrää maailmalla, ja nyt sitä harrastetaan jo Suomessakin. Mitä se on, mistä sitä löytää, onko sitä muutakin kuin viihdehuttua? Siitä ja kaikesta muusta mitä ihmissusivampyyriromantiikkaan liittyy, kertoo kriittinen fani.

11:00-12:00PannuhalliSananvapaus ja tekijänoikeus1h

Kaikki mulle heti eli onko immateriaalioikeuksilla väliä? Mikä olisi oikea aika tekijänoikeuksille ja mikä kumma se estää kansalaisten oikeutta levittää informaatiota? Kriittinen kansalaiskeskustelu päivänpolttavista aiheista.

12:00-13:00KäämiMiitti:Hello Project1h

Hello! Projektin bändin fanien miitti, järjestäjänä Momusu Love -foorumi http://p1.foorumi.info/momusulove

12:00-13:00WattiVerkkopelien historiaa1h

Kovaa peliä, jossa heikot kuolee. Tjaa-a, kuinkas kova juttu se Nethack oikein olikaan?

12:00-13:00TurbiinisaliManga-kustantajien kyselytunti1h

Suomalaisten manga-kustantajien edustajat kohtaavat yleisönsä avoimessa keskustelutilaisuudessa. Mitä olet halunnut tietää mangan julkaisemisesta Suomessa? Kannattaako se? Kuka suomennettua mangaa ostaa? Mitä uutta on tulossa? Kysymyksiä kustantajille voi lähettää osoitteseen kysely@animecon.fi. Parhaat kysymykset valitaan esitettäviksi kustantajien edustajille.

12:00-13:00ValssaamoSaatan viipyä jonkun aikaa - löytöretkeilyt scifissä1h

Miten maapallon äärialueita on käsitelty spekulatiivisessä kirjallisuudessa? Entä millaisia ovat scifistiset löytöretket? Polviset kertovat suosikeistaan.

12:00-13:00PannuhalliBig is better but small is beautiful (ENG)1h

Does fantasy have to be big and epic? Is there room for something less grandeur? General preconception of fantasy still tends to veer toward the door stopping bulky pseudo medieval mammoth, but that is not the truth, the whole truth and nothing but the truth.

13:00-14:00KäämiLolita-työpaja (K-15)1h

Mitä kaikkea päähineen tapaista hygieniatuotteista voikaan askarrella. Max 10hlö, ilmoittaudu infotiskillä.

13:00-14:00MerikaapelihalliParapara1h

FinnPARAnoids on taas täällä uunituoreella esityksellään! Tällä kertaa katsojat pääsevät näkemään esityksen, joka esittelee paraparan vauhdikkaampaa alalajia, techparaa. Get Ready for Techno!

13:00-15:00WattiTutkimusmatkoja spefiin - Researcher's Field Trips to SF2h

Akateeminen näkökulma science fictionin harrastamiseen, tutkijatapaamisen antia. Mostly in English. An academic angle to science fiction and fantasy, tasty tidbits from the FINFAR Research Seminar. Merja Polvinen: "SF Research in Finland: A Report from the FINFAR Meeting", Mika Loponen: "The Rise of Post-Pulp: Jack Vance's Dying Earth Series", Irma Hirsjärvi: "Forget it. A very short lesson for the young sf researcher", Aino-Kaisa Koistinen: "Matkalla sukupuolen ja ruumiin tuolle puolen?"

13:00-14:00TurbiinisaliNäin syntyi Manga Messias1h

Tule tutustumaan suureen kertomukseen sarjakuvan muodossa. Manga Messiaan japanilainen piirtäjä Kozumi Shinozawa (Kelly) kertoo työstään ja Manga Messiaasta. Hän myös näyttää, kuinka manga syntyy ammattilaisen käsissä.

13:00-15:00ValssaamoAll the SF tv series Eemeli knows about.2h

13:00-14:00PuristamoAlastair Reynolds' Kaffeeklatch (ENG)1h

Talk with our Guest of Honour with a cup of coffee. Limited attendance, sign in at the info desk.

13:00-14:00PannuhalliYaoi - taas kerran, mutta nyt ehkä hieman vakavammin1h

Tällä kertaa ilman ihqutusta. Yritämme jopa saada tutkivampaa näkökulmaa tähän conien vakioaiheeseen.

14:00-15:00KäämiMiitti, Buffy-fanit1h

14:00-16:00MerikaapelihalliCosplay-deitti2h

Tule katsomaan, kuinka yksinäiset sydämet löytävät toisensa. Rakkaus ei tunne rajoja (edes kuoleman, iän tai lajin), kun kyseessä ovat animehahmot. Napakymppi-tyylinen leikkimielinen seuranhakuohjelma anime- ja mangahahmoille (cosplayaajat osallistujina). Ohjelmalle kestää 14.00-15.30.

14:00-15:00TurbiinisaliBooktips (ENG)1h

Kirjavinkkausta in English. What to read when all the translated books have been read?

14:00-15:00PuristamoGeorge R.R. Martin's second kaffeeklatch1h

Have a cup of coffee and chat with our GoH. Limited attendance, sign in at the alien info desk in Puristamo.

14:00-15:00PannuhalliSarjakuvakohujen lyhyt historia - rasismia, pedofiliaa ja jumalanpilkkaa1h

Sarjakuvat ovat vaarallisia - ainakin tekijöilleen. Sensuuri, työn menettäminen ja tappouhkauksekset ovat vaarana, kun ylireagoiva yleisö tulkitsee - usein väärin - sarjakuvantekijän tai pilapiirtäjän töitä. Esimerkkejä käydään Dragon Ballista uskontokriittisiin pilakuviin ja myös aidosti loukkaavien kuvien historiaan. Tule mukaan tuohtumaan! Otto Sinisalon luento, joka ei sovellu kenellekään.

14:00-15:00ParviParapara-oppitunti1h

Oppitunnille kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan paraparaa FinnPARAnoidsin johdolla. Opetamme yhden helpon, aloittelijoille sopivan biisin ja käymme läpi perusliikkeillä, joiden avulla pääsee helposti alkuun myös itsenäiseen opetteluun.

15:00-16:00KäämiJ. Pekka Mäkela kääntää livenä1h

Tule katsomaan miten käännöstyötä tehdään.

15:00-16:00WattiFan in Finland and America1h

Fanitutkijat kertovat tutkimuksestaan ja havainnoistaan.

15:00-16:00TurbiinisaliBattlestar Galactica ja sukupuolen dekonstruktio1h

Tämä ei ole akateeminen BSG -paneeli. Tekijät halusivat nimenomaan välttää akateemista leimaa. Todennäkäisesti luvassa on fanipoikien ja -tyttöjen remellystä.

15:00-16:00ValssaamoBook Then, Book Now, Book in the Future (ENG)1h

Book is a book, except when it’s not. The future of book is the question: will there still be books as we know them now? Is the electronic version The Way or is there a third alternative?

15:00-16:00PannuhalliVakavaa keskustelua cosplaysta1h

Korvaako määrä laadun, kun cosplay-kilpailuun osallistuu kymmenen Narutoa ja kigurumi-lauma? Ohjelmassa luodaan kriittinen katsaus suomalaisen cosplayn nykytilaan, sen taustoihin ja tulevaisuudennäkymiin.

16:00-17:00WattiTähtivaeltaja-novellikilpailun palkintojen jako1h

Tähtivaeltaja-lehden julistama toinen avaruus-aiheisten novellien kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan tietoa janoavalle maailmalle! Kenen Space Fu on voitokkain tällä kertaa?

16:00-17:00TurbiinisaliAnimea omaxi!1h

Anime saapui Suomeen salavihkaa 1980-luvun puolivälissä VHS-nauhoilla, joiden julkaisijoilla ei ollut julkaisujensa sisällöstä minkäänlaista käsitystä. Suomalaisten videojulkaisujen historia on uskomattomien epäonnistumisten, hukkaan heitettyjen mahdollisuuksien, ja toivottomien typeryyksien kavalkaadi, jolle kuitenkin joudumme olemaan kiitollisia. Jokainen saa itse päättää, kuinka suuressa määrin.

16:00-17:00ValssaamoDoctor Who (ENG)1h

Travel with the Timelord through time and space. Your guide will be Kristoffer Lawson.

16:00-17:00PannuhalliTulevaisuuden sota vm. 19571h

Miten mahdettiin tulevaisuuden sodankäyntiä, kalustonkuljetusta ja huoltoa käsitellä vuonna 1957? Tulevaisuuden sodan käsikirja, olkaa hyvä!

16:00-17:00Merikaapelihallin myyntipöydätAlastair Reynolds Signing - nimmaritilaisuus1h

Alastair Reynolds singing at the Like sales table in Merikaapelihalli

17:00-18:00KäämiMiitti: Örvelöiden Ernuhäät1h

Ei ohjelmakuvausta

17:00-18:00MerikaapelihalliGeorge RR Martin Reads (ENG)1h

17:00-18:00ValssaamoKerronnan eri muodot1h

Tarinankerronta on aina ollut osa ihmiskunnan kollektiivista tajuntaa. Suullinen kerrontaperinne toimi moitteettomasti tuhansia vuosia ennen kuin keksimme ryhtyä kirjaamaan tarinoita luettavaan muotoon. Myöhemmin lisäsimme tarinaan kuvan, liikkeen ja äänen. Nykyään kerromme tarinoita monipuolisemmin kuin koskaan. Onko kaikki hyvin? Ovatko kaikki mukana?

17:00-18:00PannuhalliAnimen maahantulo1h

He olivat paikalla, kun manga saapui Suomeen. Ohjelmassa keskustellaan siitä, kuinka Suomeen tuli jotain uutta ja outoa kaukaisesta Japanista.