2009-07-31 19:53
Merja Polvinen

Mukiinmenevät kunniavieraat

Finncon/Animecon lahjoi vieraitaan vielä kotiinpaluunkin jälkeen ainutlaatuisilla muistoesineillä: jokainen vieras sai itselleen uniikin, conin aikana toteutetun mukin.

Conitean jäsenten huumorintajun ollessa mitä se on, ei vieraille tietenkään voitu tuottaa mitään ihan tavallista, vaan jokaiseen mukiin liittyy enemmän tai vähemmän kieroutuneita viittauksia herrojen puheisiin tai teoksiin.

Niinpä Alastair Reynoldsin sopii siemailla kahviaan Walesin ylängöillä mukista, jota koristaa tämä väriloisto. Kaukainen Uuden Meksikon aurinko kylvettää George R.R. Martinin mukia kuin heinäkuinen Helsinki ikään ja Adam Roberts on jo kiittäen ja ylistäen ilmoittanut ryystävänsä tonnikaupalla teetä omastaan, kuten engelsmannin pitääkin. Eikä Jari Lehtinen pääse tulevaisuudessakaan unohtamaan VHS-kasettien ihanuutta.
Kommentit