Tältä sivulta löytyy erinäisiä kysymyksiä ja vastauksia joita conitealle on esitetty, osittain ehkä alkuperäisistä hiukan muokattuina. Jos et tästä tai muualta sivustolta löydä omiin kysymyksiisi vastausta, lähetä meille sähköpostia osoitteella 2009@finncon.org tai 2009@animecon.fi.


Haluaisin tulla mukaan tähän tapahtumaan, mutta en tiedä miten ilmoittautua? Ja miten sitova se on? (2009-01-11)

Coniin on vapaa pääsy eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Mitä conissa tapahtuu yleensä? (2009-01-11)

Hyvän kuvan siitä mitä kaikkea conissa tapahtuu voi saada vaikkapa viime vuoden tapahtuman sivuilta: Animecon, Finncon.

Onko conissa ikärajaa? (2009-01-18)

Conissa EI ole ikärajaa, mutta tapahtumassa on ohjelmanumeroita, joihin pääsevät vain täysikäiset (lähinnä ilta-ohjelmaa) sekä lauantai-illanvietto, jotka on jaettu kahtia: ikärajattomaan sekä K-18-juhliin, joista jälkimmäinen tapahtuu ravintolassa.

Mitä pitää olla mukana kun tulee coniin? (2009-01-18)

Coniin tullessa mukaan sopii ottaa reipas mieli, jonkin verran kärsivällisyyttä (paikalla on tuhansia muitakin faneja), hyvin nukutut yöunet, vaatteet ja syötävää/juotavaa tai rahaa sitä varten. Kaikki muu onkin sitten omien mieltymisten mukaan. Moni pukeutuu erilaisiin anime/manga/fantasia-vaatteisiin, mutta se ei ole millään tavalla pakollista. Kaapelitehtaalla on mahdollisuus ostaa juotavaa ja pikkupurtavaa, kuten myös lähiseutujen kaupoista ja ravintoloista, mutta omat eväät ovat ehdottomasti sallittuja. Suosituimmissa pikaruokapaikoissa voi välillä olla pitkiäkin jonoja.

Merikaapelihallissa on jokunenkin myyntipöytä, joten on mahdollista, että sieltä löytyy mielenkiintoisia asioita yhtä sun toista, mutta ostaminenkaan ei ole pakollista.

Se mihin kannattaa varautua, on että kesällä tehdashalli voi olla aika lämmin, joten juotavaa tai ainakin juomapullo kannattaa olla mukana. Paikalla on erilaisia juomapisteitä, mukaan lukien ilmaisia vesipisteitä. Suositeltavaa on, että tapahtumakävijä syö päivässä ainakin yhden lämpimän aterian ja mielellään käy myös suihkussa joka päivä, ihan vain hygieniasyistä.

Eli mukaan kannataa ottaa oman mielen mukaan tarpeellista tavaraa kaikki edellä mainittu huomioon ottaen. Tervetuloa!

Voiko conin järjestämiseen vielä jotenkin osallistua? (2008-12-08)

Jos tarkoitat osallistumista järjestelytyöhön conin aikana niin vänkäri-rekryt (eli apulaisiksi ilmoittautumispyynnöt ja -ohjeet) löytyvät täältä.

Jos sen sijaan olet kiinnostunut osallistumaan myös conin etukäteisjärjestelyistä vastaavaan coniteaan niin tekemistä kyllä löytyisi vielä silläkin puolella.

Helpoimmin varmaankin pääsisit mukaan tulemalla paikalle johonkin conitean kokousista. Siellä näkee hyvin millaista conitean työ on käytännössä ja mitä kaikkea tekemistä siihen kuuluu.

Jos et pääse paikalle kyseiseen aikaan mutta olet muuten kiinnostunut coniteaan osallistumisesta niin voit toki liittyä conitean sähköpostilistalle, mutta olemme sen verran fyysisiin tapaamisiin keskittynyt organisaatio että parhaiten mukaan pääsee paikan päällä.

Voiko paikalle tulla itse tekemässään cosplay-asussa? Ja olisiko paikan päällä mitään huonetta, missä voisi vaihtaa puvun, esim. tavallisiin vaatteisiin? (2008-07-21)

Kyllä paikalle saa tulla cosplay-asussa - tuhannet kävijät tekevät niin.

Cosplay-kilpailuun/näytökseen osallistuminen vaatii erillisen ennakkoilmoittautumisen, koska aikaa on rajatusti. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät sivun Ohjelma-osiosta.

Cosplay-kilpailun osallistujille tarjotaan pukeutumistilat Kaapelilla. Tilasta löytyy kokovartalopeili.