Kaapelitehdas sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Tallberginkatu 1. Kaapelin omilta sivuilta löytyy sijaintikartta. Paikalle pääsee monin eri tavoin. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella kulkuvälineellä, varsinkin jos ei tunne aluetta. Keskustasta voi saapua paikalle myös kävellen. Matkaan menee rauhallisesti kävellen n. 30 minuuttia.

Autolla

Kaapeli sijaitsee hyvien julkisten yhteyksien päässä, joten jätä auto mieluiten kotiin tai majoituspaikkaasi. Paikoitustilaa ympäristössä on jonkin verran, mutta Helsingissä pysäköiminen ja ajaminen vaativat ulkopaikkakuntalaiselta kuljettajalta jonkin verran seikkailumieltä ja aimo annoksen hyviä hermoja. Autoilijaa opastavat netin reittipalvelut, mm. kartat.eniro.fi

Metrolla

Metrolla pääset vaivattomasti lähes perille asti: Ruoholahti on läntisin nykyisistä metroasemista. Nousit kyytiin miltä asemalta hyvänsä, valitse länteen suuntaava linja. Metroasemalta on Kaapelitehtaalle noin puolen kilometrin kävely. Metrolla matkustaessasi muista ostaa lippu ennen laiturialueelle siirtymistä! Tarkistusmaksu (80e) voidaan antaa myös rullaportaissa. Jos saavut Helsinkiin junalla, voit nousta metroon suoraan asematunnelista. Jos saavut linja-autolla Kamppiin, löytyy kauppakeskuksesta myös metroasema.

Kuva metroasemalta. Suoraan Itämerenkatua eteenpäin ja nuolen kohdalta vasemmalle.

Raitiovaunulla

Helsinki on Suomen ainoa kaupunki, jossa pääsee kokeilemaan tätä kulkuneuvoa. Kaapelille pääsee numerolla 8, katso tarkemmin raitiolinjakartasta. Ratikka kääntyy ympäri aivan Kaapelin nurkalla.

Kuvassa raitiovaunun kääntöpaikka. Käänny pysäkiltä oikealle. Kaapeli näkyy pysäkille.

Bussilla

Kaapelille pääsee linja-autoilla 15, 20, 21, 65A ja 66A. Lisätietoja ja aikatauluja saa täältä.

Pysäkki nuolen osoittamassa paikassa. Anna pysähtymismerkki ennen Nestettä/Hesburgeria. Pysäkiltä on suora kävelymatka Kaapelin sisäänkäynnille.

Iltabileet

Kaikenikäisten alkoholittomat iltabileet järjestetään Nosturissa osoitteessa Telakkakatu 8. Paikalle pääset Ruoholahdesta linja-autolla 20 tai keskustasta raitiovaunulla 6. Matka on noin 2 km, joten se on myös hyvin käveltävissä. Matkaan menee n. 15 minuuttia. Itämerenkadun päästä on helppoa suunnistaa Nosturille seuraamalla Hietalahdenrantaa. Nosturin pihalla oleva nosturi on hyvä maamerkki, ja näkyy hyvin Ruoholahden suuntaan. Täysi-ikäisten iltabileet ovat Kaapelitehtaan omassa Hima&Sali-ravintolassa. Kumpikin häppeninki sisältää myös animeaiheista ohjelmaa!

Nosturin tunnistaa siitä, että sen pihalla on suuri nosturi, joka näkyy hyvin Ruoholahden suuntaan.

Julkisesta yleensä

Helsingin julkinen liikenne on melko toimivaa. Pääsääntöisesti keskustan sisällä kannattaa käyttää ratikkaa, itä-länsi-liikenteessä metroa, ja bussia tai paikallisjunaa silloin, kun haluat muualle keskustasta. HKL tarjoaa kotisivuillaan aikatauluja ja reittikarttoja. Lisäksi erittäin hyödyllinen on reittiopas. Jos sinulla on kysyttävää julkisesta, tapahtuman aikana info-pisteessä neuvotaan mielellään.

Liput

Helsingin sisäisen lipun voi ostaa suoraan kuljettajalta tai lippumaatista, jolloin se on jonkin verran halvempi. Lippu on voimassa tunnin ostohetkestä. 7-16-vuotiaat voivat matkustaa lasten lipulla, opiskelija-alennuksia ei ikävä kyllä ole. Liputtomalta matkustajalta tarkastusmaksu on 80e.

Lippujen hintoja:
Helsingin sisäinen kuljettajalta: 2,50/1,20
Helsingin sisäinen lippuautomaatista: 2,00/1,00
Raitiovaunulippu automaatista (kelpaa vain ratikassa): 1,80
Seutulippu (Helsinki, Espoo, Vantaa): 4,00/2,00

Huomioittehan, että yöllä klo 2.00-4.30 peritään kaikenikäisiltä matkustajilta yötaksa: Helsingin sisällä 4,00e ja seutu 5,00e.

Matkailijakortti

Jos aiot käyttää paljon julkista liikennettää, halvinta on ostaa matkailijakortti. Niitä myydään HKL:n ja YTV:n palvelupisteissä mm. Rautatieasemalla sekä keskustan R-kioskeissa. Samalla kortilla voit matkustaa tietyn ajan sisällä rajattomasti: muista leimata kortti ensimmäisellä käyttökerralla ja aina kun nouset bussiin, muissa kulkuvälineissä leimaaminen ei ole pakollista. Matkailijakortti EI ole voimassa yötaksan aikana klo 2.00-4.30.

Matkailijakorttien hintoja:
1 vuorokausi: 6,80/3,40
3 vuorokautta: 13,60/6,80
5 vuorokautta: 20,40/10,20

Yllä olevat hinnat koskevat Helsingin sisäisiä matkailijakortteja. Jos majoitut Espoossa tai Vantaalla, voit ostaa noin kaksi kertaa kalliimmain seutu-matkailijakortin, joka on voimassa jokaisen kolmen kunnan alueella.

Finncon/Animecon -kävijälle, joka majoittuu Helsingin alueella, edullisinta on siis ostaa kolmen vuorokauden matkailijakortti, jolla voi liikkua julkisissa vapaasti koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Helsinkiin saapumisesta saa tietoa mm. tältä sivulta (englanniksi).