Aivan Kaapelihtehtaan vieressä sijaitsee Kauppakeskus Ruoholahti, josta löytyy mm. Citymarket, apteekki ja ravintoloita. Saman kadun varresta - käytännössä metroaseman ja kauppakeskuksen välistä - sijaitsee myös useita pikaruokapaikkoja sekä vähän kalliimpia ravintoloita. Kannattaa katsella ympärilleen.

Kaapelitehtaalla on oma ravintola Hima&Sali, josta saa keitto- ja salaattilounasta sekä kahvilapuolelta myös pikkupurtavaa. Anniskelua löytyy toki myös. Lauantai-illan täysi-ikäisten bileet järjestetään täällä.

Kaapelitehtaalta on helppo liikkua Helsingin keskustaan, josta vaihtoehdot ruoan ja juoman suhteen eivät lopu. Metrolla keskustaan ajaa muutamassa minuutissa - nouse kyydistä joko Kampissa tai Rautatieasemalla. Paluumatkalla ota suunta länteen. Tietoa joukkoliikenteestä löytyy Kulkuyhteydet -sivulta. Raitiovaunulla matka on tunnelmallisempi, mutta kestää myös tovin pidempään - lisäksi vaunua on vaihdettava kerran päästäksesi aivan ydinkeskustaan.

Opiskelijabudjettiin sopivia ruokapaikkoja löytyy mm. Forum-tavaratalosta ja Fennia-korttelista. Forum sijaitsee aivan keskellä keskustaa, Fennia-kortteliin löydät nousemalla metrosta Rautatieasemalla ja kulkemalla Rautatientorin yli. Myös Kauppakeskus Kamppi samannimisen metroaseman yläpuolella tarjoaa lukuisia ravintoloita, myös kalliimpaan makuun.

Omaan makuun sopivaa ravintolaa voi hakea myös Helsingin Sanomien Oma kaupunki -palvelusta. Esimerkiksi kirjoittamalla kenttään "kiinalainen ravintola" saat listan pääkaupungin kiinalaisista.

Scifistin pakollinen vierailukohde ja kulttuurinähtävyys on St. Urho's pub, jossa Helsingin scifimafia kokoontuu jokaisena parittoman viikon torstaina. Urkista saa tunnetusti kaupungin parhaat pitsat, ja vieressä on myös tasokas Manala -ravintola. Paikalle löytää suunnistamalla kohti Kansallismuseota.